Kaikki tilaukset 4,90e postikuluilla! Kaikki tilaukset 4,90e postikuluilla!
Soita
040-595 7124
Ota yhteyttä
info.somsola@gmail.com
Myymälä

Ma-Pe 10.30-18 | La 10.30-16

Ohjeet

Kalevankatu 9, 00100 Helsinki

Kalevankatu 9, 00100 Helsinki

Ma-Pe 10.30-18 | La 10.30-16

Tietosuojaseloste

Somsolan rekisteri-ja tietosuojaseloste
Henkiöltietolain ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Päivitetty 24.5.2018. Somsola on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä ja tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa tietojen käsittelyyn. Tällä tietosuojaselosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkiltietojensa käsittelystä. Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen somsola.com ja harmoniahuone.com palveluita. Tässä tietosuojasleosteessa puhessamme ”sinusta” tarkoitamme ketä tahansa henkilöä. Joka antaa sivustomme käyttöön informaatiota itsestään. ” Sivuistolla” tarkoitamme kaikkia somsola.com ja harmoniahuone.com alaisia sivustoja. Keräämämme tiedot voidaan jakaa käyttäjän antamiin, verkkopalveluiden käytöstä havannoituihin sekä analytiikan avulla johdettuihin tietoihin.

Käytämme tietoja:
- Helppokäyttöisen ja turvallisen palvelun toimittamiseen
- Hyvän asiakaskokemuksen tarjoamiseen
- Tuotesuositusten ja markkinoinnin parantamiseen
- Asiakaspalvelun ja verkkokaupan kehittämiseen
- Suoramarkkinointiin sähköisin välinein ja tekstiviestein, mikäli asiakas ei ole markkinointia erikseen kieltänyt.
- Yhteydenpitoon asiakkaisiimme ja asiakassuhteen ylläpitoon

Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot Rekisterin nimi: Somsolan asiakasrekisteri. Rekisteri koostuu useammasta alarekisteristä.

Rekisterinpitäjä
Somsola | Harmoniahuone Harmony House Oy
Kalevankatu 9, 00100 Helsinki
Y-tunnus 1026317-0
Puhelin 040 595 7124
Sähköposti info.somsola(at)gmail.com

Rekisteriasioita hoitava henkilö: Somsola | Sari McGlinn, info.somsola(at)gmail.com

Asiakastietoihin on pääsy vain Somsolan omilla työntekijöillä ja henkilökuntamme on koulutettu käyttämään tietoja turvallisesti ja eettisesti. Kukin henkilökunnastamme näkee asiakastietoja vain niiltä osin kuin se on työtehtävien suorittamiselle välttämätöntä.

Käytämme luotettuja sopimuskumppaneita, jolloin tietoa voidaan siirtää kolmansille osapuolelle. Kaikkien kumppanien kanssa on sopimuksissa huomioitu EU:n tietosuoja-asetuksen ja muun lainsäädännön asettamat vaatimukset. Lisää kolmansista osapuolista voit lukea kohdasta ” Henkilötietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille”.

 

Tietojen kerääminen, käsitteleminen ja käyttäminen

Verkkokaupasta tilaamiseen
Keräämme erilaisia tietoja sinulta, jos haluat tilata verkkokaupastamme tai käyttää sivustoamme. Keräämme, tallennamme ja käsittelemme antamiasi tietoja tarjotaksemme verkkokauppamme palveluita sinulle sekä tilauksen käsittelyä, mahdollisia tilauksen jälkeisiä reklamaatioita ja asiakaspalautuksia varten.

Keräämme sinulta nimesi, sähköpostisi, toimitusosoitteesi, laskutusosoitteesi, puhelinnumerosi ja maksutietosi. Yritykset voivat halutessaan antaa myös Yrityksen nimen ja y-tunnuksen. Käytämme tilauksen yhteydessä antamiasi teitoja ainoastaan verkkokaupan tilausten käsittelyyn, ettet anna lupaa muihin tarkoituksiin, kuten uutiskirjeen lähettämiseen.

Luovutamme henkilötietoja ulkopuolisille tahoille aintoastaan siinä tapauksessa, että laki sen sallii, esimerkiksi sopimuksen toteuttamis- tai markkinointitarkoituksessa, laskutuksen vuoksi tai jos Sinä ole antanut siihen etukäteen suostumuksesi. Tilauksen toteuttamiseksi palkkaamamme ulkopuoliset palveluntarjoajat (esim. postitus, maksutapahtumat) saavat meiltä tiedot, jotka ovat välttämättömiä tilauksen ja sopimuksen toteuttamiseksi. Palveluntarjoajamme saavat käyttää näin luovutettuja tietoja pelkästään tehtäviensä suorittamiseen.

Somsolan kanta-asiakasrekisteriin
Myymälässämme kanta-asiakkaaksi liittyneiltä tallennamme kanta-asiakasnumeron, nimen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron. Kanta-asiakas saa kanta-asiakaskortin jossa on hänen nimensä, kanta-asiakasnumero ja päiväys. Kanta-asiakaskortilla saa etuja ja alennuksia. Kanta-asiakasrekisteriin liittymällä tiedot tallentuvat Somsolan asiakasrekisteriin ja siirrämme nimesi ja sähköpostiosoitteesi Mailchimpin asiakasrekisteriin. Säilytämme Somsolan kanta-asiakasrekisteriä huolellisesti ja turvallisesti. 

Uutiskirjeen tilaaminen somsola.com sivustolta: Tallennamme sähköpostiosoitteesi Mailchimp yllläpitämään asiakasrekisteriimme josta laitamme sähköpostitse tulevat uutiskirjeemme.

Kursseille osallistuvilta talletamme nimen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron kurssilaisten asiakasrekisteriin, joka on osa kanta-asiakasrekisteriämme. Nämä tiedot tarvitaan kurssin asioista tiedottamiseen ja mahdollisista jatkokursseista tiedottamiseen.

Tietojen kerääminen markkinointitarkoituksiin
Käytämme tietojasi Somsolan kautta tekemiesi ostojen toteuttamisen ohella myös seuraaviin tarkoituksiin:

- Ostokokemuksesi parantamiseen pysyvästi ja sen muokkaamiseksi asiakasystävälliseksi ja yksilölliseksi
- Viestiäksemme sinulle tilaustasi koskevista asioista
- Ilmoittaaksemme sinulle tietyista tuotteista ja markkinointi kamppanjoista ja viestinnästä
- Suositellaksemme sinulle tuotteita ja palveluita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

    Käytämme tähän tarkoitukseen saatavilla olevia tietoja, kuten sähköpostiviestejä ksokevia vastaanottotietoja, jotka koskevat käyttämääsi päälaitetta, internetyhteyttä, käyttöjärjestelmää, alustaa, verkkosivustolla vierailun päivämäärää ja kellonaikaa sekä katselemiasi tuotteita ja tietoja, jotka olemme saaneet sinulle (mukaan lukien automaattisesti lähetetyt tai tuotetut tiedot). Lisäksi käytämme tilaushistoriaasi. Käytämme tilaushistoriaasi kysyäksemme sinulta tuotearvosteluja tilauksesi jälkeen.
    Voit kieltää milloin tahansa henkilötietojesi käyttämisen markkinointitarkoituksiin. Voit milloin tahansa perua uutiskirjeen tilauksen uutiskirjeen loppuosasta. Tai voit pyytää kanta-asiakasrekisteristä poistumista laittamalla sähköpostia asiasta osoitteseen info.somsola(at)gmail.com

    Henkilötietojen säilytys ja suojaaminen
    Kaikki henkilötiedot on suojattu asiattomalta pääsyltä ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvilta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä tai muulta laittomalta käsittelemiseltä. Somsola säilyttää asiakastietoja Suomessa. Palvelimet, myymälän kassajärjestelmän ja verkkokaupan tekinen sekä prosessien tietoturva ovat erittäin korkealla tasolla. Henkilötietojen käsittelyssä on huomioitu 25.5.2018 alkaen sovellettavan EU:n tietosuoja asetuksen vaatimukset. Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi vain tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää tässä selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset. Lisäksi joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuins eo ntrapeen laissa setettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen osoittamiseksi.


    Osalle tietoa lainsäädäntö asettaa velvoitteita tiedon pidempiaikaiselle tallentamiselle muun muassa seuraaviin tarkoituksiin:

    - Kirjanpitolaki määrittelee tiedolle pidempiä säilytysaikoja riippumatta siitä sisältääkö aineisto henkilötietoja tai ei.

    - Järjestelmien lokitietoja kerätään ja säilytetän lain edellyttämällä tavalla, jotta voimme tarjota lainmukaisen ja turvallisen verkkokaupan asiakkaillemme

    - Riittävien varmuuskopioiden ottaminen kaupan tietokannoista ja järjestelmistä tietojen turvaamiseksi, virhetilanteiden korjaamiseksi ja tietoturvan sekä jatkuvuuden varmentamiseksi

      Jos emme pysty jotain tietoa poistamaan järjestelmistämme, ilmoitamme siitä asiakkaalle ja perustelemme syyn.

       

      Asiakkaan oikeudet

      Asiakkaana sinulla on oikeus:
      - Saada pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin, mukaan lukien oikeus saada jäljennös sinua koskevista henkilötiedoista
      - Pyytää itseäsi koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista
      - Tietyin edellytyksin pyytää käsittelyn rajoittamista tai vastustaa henkilötietojen käsittelyä

      Lisäksi, jos käsittely perustuu erilliseen suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi, milloin tahansa. Tämä ei vaikuta ennen suostumuksen peruuttamsita suoritettuun tietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

      Voit tehdä oikeuksiesi käyttämistä koskevan pyynnön ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Pyynnön tulee olla yksilöity, jotta asiakaspalvelumme voi todentaa henkilöllisyytesi. Ilmoitamme sinulle, mikäli emme joltain osin pysty toteuttamaan pyyntöäsi, kuten poistaman kaikkia tietoja, joiden säilyttämiseen meillä on lakisääteinen velvollisuus tai oikeus. Jos koet käsittelyssämme puutteita tai se on lainvastaista, sinulla on oikeus tehdä asiasta valitus tietosuojaviranomaisille.

      Tallennettujen tietojen saaminen
      Voit pyytää Somsolan järjestelmiin tallennetut tiedot itsellesi ottamalla yhteyttä sähköpostitse. 

       

      Henkilötietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille
      Voimme luovuttaa joitain välttämättämiä tietoja kolmansille osapuolille toimituksen takaamiseksi sekä viestintää ja markkinointia varten. Tietosi välittyvät myös luottopäätöksen yhteydessä luottoa myöntävälle taholle.
      Käytämme asiakastietoja kolmansien osapuolten kanssa myös analytiikka-ja personointitarkoituksiin. Hyödynnämme ostokäyttäytymis-j a selaustietoja yhteistyökumppanien kanssa, jotta voimme tarjota paremmin sinua kiinnostavia tietoja, tuotteita ja tarjouksia. Analytiikka –ja personointitarkoituksiin käytetty tieto on anonymisoitua tai pseudonymisoitua aina mahdollisuuksien mukaan. Vain me pystymme yhdistämään pseudonymisoidun tiedon nimeesi.

      Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisille. Informoimme tietopyynnöistä aina myös asiakasta, jos se on lain puitteissa sallittua.


      Käyttämämme kolmannen osapuolen työkalut ja niiden keräämät tiedot:
      - Mainonnan työkalut: Facebook (sis. instagram mainonnan), Google (sis. AdWords, YouTube, Display network mainonnan)
      - Analytiikka työkalut: Google Analytics
      - Uutiskirjeen lähettäminen: Mailchimp
      - Verkkokauppa: Shopify
      - Kuljetusyhtiö: Posti
      - Maksupalvelut: Paytrail ja Klarna

        Somsola huolehtii siirrettäessä ja käsiteltäessä tietoturvan ja-suojan korkeasta tasosta EU:n Tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Kolmansien osapuolten tietojenkäsittelyn tason varmistuskeinoina ovat Euroopan komission hyväksymät mallisopimuslausekkeet tai muu tietosuoja-asetuksen mukainen hyväksytty tapa. Osa yhteistyökumppaneistamme ovat kansainvälisesti toimivat yritykset, joiden toiminnasta osa tapahtuu myös EU:n ulkopuolella. He kaikki ovat sitoutuneet toiminnassaan EU:n tietosuojalakien noudattamiseen. Tällaisia yrityksiä ovat mm. Facebook, Google, Mailchimp, Shopify ja Paytrail.

        Tämän tietosuojaselosteen muuttaminen
        Palveluiden kehityksien ja lainsäädännön muutoksten johdosta pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojaselostetta. Merkittävistä muutoksista tietosuojaselosteeseen ilmoitetaan rekisteröityneille asiakkaille ehtojen päivityksen yhteydessä. Tämä tietosuojaseloste korvaa aikaisemman Rekisteriselosteen.

        Yhteystiedot tietosuojaan liittyen
        Voit ottaa yhteyttä yksityisyyteen, tietojen käsittelyyn ja tietosuojaselosteeseen liittyvissä kysymyksissä sähköpostitse: info.somsola(at)gmail.com

        Säännönmukaiset tietolähteet
        Rekisterin yhteys- ja asiakkuus tiedot saadaan asiakassuhteen syntyessä ja sen aikana asiakkaan rekisterinpitäjälle tekemistä ilmoituksista. Asiakassuhde syntyy, kun asiakas rekisteröityy palveluun, tilaa uutiskirjeen, liittyy kanta-asiakkaaksi, tekee ostoksen verkkokaupassa tai myymälässä.

        Rekisterin suojaus
        Rekisterin käyttöoikeus edellyttää Somsolan sisäisen verkon käyttöoikeuksia. Käyttöoikeus on rajattu ainoastaan henkilön työtehtävissä tarpeellisiin tietoihin. Vaitiolovelvollisus sitoo asiakasrekisteritietoja käsitteleviä työntekijöitä. Tietoja kerrotaan tai luovutetan ulkopuolisille vain lakiin perustuvan ilmoitusvelvollisuuden johdosta, kuten asiakkaan omasta pyynnöstä tai viranomaisen lakiin perustuvasta pyynnöstä.